torstai 3. joulukuuta 2015

Kanien häkkiesittely

Parikin ihmistä toivoi, että esittelisin kanieni häkin. Joten tässäpä pientä esittelyä. Kuvat eivät ole kauhean hyviä ja oli melko vaativaa yrittää ottaa niitä, kamera ei enää halua tehdä yhteistyötä.

Olen tainnut jo miljoona kertaa mainita, mutta häkki on tosiaan koirien kevytmetallihäkki (joka painaa tajuttomasti heh, nimi ei ole kovin kuvaava). Ostin sen käytettynä, mutta luulen, että se on alunperin puuilosta. Ainakin sieltä näitä saa about/alle 100€:llä.

Kokoa häkillä on n. 125*80. Siinä olisi sivuovikin, mutta sitä en ole vuosiin käyttänyt. Olen tehnyt häkkiin tason taikakuutioista, ja olen kokenut sen niin hyväksi, että se on ollut paikoillaan samanlaisena jo varmaan kolme vuotta. Tason takia siis sivuovea ei voi käyttää, taikakuutiot ovat siinä kiinni nippusiteillä.
Taso on päällystetty muovimatolla, mitä löysin meiltä ylimääräisenä. Samaa oli "kanilan" eli leikkimökin lattialla muutama vuosi takaperin, kun kanit asustivat kesän siellä. Todella hyvää materiaalia kaneille! Pissat saa vain pyyhittyä pois, ja meillä kanit eivät onneksi kauheasti ole innostuneet mattoa jyrsimäänkään. Pikkuisen vain yhdestä kulmasta.
Häkki on kaneille aivan mahtavan kokoinen, itse en henkilökohtaisesti pienemmässä haluaisi kaneja koskaan pitää. Tässä korkeus on todella hyvä puoli, kun kaneille saa rakennettua lisätilaa ylöspäin. Ja meidän pupuset tosiaan asustavat tässä vain öisin, muuten häkki on auki ja heillä on vapaa pääsy ympäri huonettani (paitsi sängyn alle, sänky on aidattu kompostikehikoilla. Kaunis rakennelma se ei ole, mutta toimii!)

 Häkki kokonaisuudessaan. Kuvat on otettu kahtena eri päivänä, huomaa kun matto on vaihtunut tasolta hah. Oikealla oleva pahvihärpäke on kanien oma taideteos, jonka laitoin tuohon kiinni, jotta voivat jatkaa sen tuhoamista.
Häkin taakse laitoin vähän aikaa sitten pyyhkeen, että kanit eivät merkkailisi seinää.. :D Häkin vasemmalla romunurkka, jossa on puupelletit, sanko kanien likaisille vessakuivikkeille, peittoja, pyyhkeitä, mattoja ja muuta kanitavaraa.


Häkin vasemmassa yläkulmassa roikkuu Carrot-koristekyltti, jonka bongasin joskus kauan sitten alennuksesta Prismasta. Oli niin hauska, että oli pakko se ostaa! Ja siinä roikku myös piparkakku-koristejuttu. (+jouluvalot joista pitäisi vaihtaa paristot)


Kanien uusi juomapullo, jonka siskoni tilasi Nellille synttärilahjaksi Zooplussasta. Kokoa taisi olla litra, tai vähän alle. Ja tämä on päältä täytettävä, eli superkätevä! Ei tarvitse joka kerta irroittaa pulloa jotta sen voi täyttää. 


Tässä näkyy vähän taikakuutiotasoa, nuo poikittaiset kuutiot ovat tukemassa tasoa.


Kanien ihana jouluinen kuppien alusta, kupit tosin ovat nyt häkin ulkopuolella. Ja vettä varten sellaista ei enää olekaan. Alusta jostain syystä kului, kun yritin sitä pestä? Outoa, koska ihan ruoka-alustaksi tuo on tarkoitettu. Jännä ettei sellaista voi pestä..


Kanien jouluinen jyrsittäväksi tarkoitettu "lelu", jonka tein. Ja tässä näkyy, mitä pidän tason pehmusteena. Vasemmalla Jyskistä joskus ostettu 1€:n eteismatto ja tuon punaisen pöytäliinan ostin kirpputorilta 1,50€ hintaan. Se oli juuri sopivan levyinen häkkiin. 



Häkin tämän hetkinen matto, tämäkin on kirpparilta. Ja ei maksanut paria euroa enempää myöskään. Aivan ihana! Tykkään käyttää kanien häkissä mattoa, enkä minkäänlaista kuiviketta. Puruja tms. en ole kaneilla koskaan pitänyt, se olisi varmaan liian sotkuista. 

Vessalaatikko on Orthexin 10 litrainen "huuhteluallas" :'D Superkätevä kaneille. Juuri sopivan korkuinen jne. Paitsi nyt kanit ovat vanhettuaan hieman laiskistuneet, eivätkä ihan joka kerta hyppää vessaan asti pissaamaan, mutta ei se mitään. Pääasiassa käyttävät vessaa. Huoneeseeni he eivät taida juuri koskaan pissailla, aina häkkiin tai laatikkoon. 


Heinäkorina toimii Ikeasta ostettu muovipussiteline, uskollisesti palvellut jo monta vuotta ja hyväksi todettu! Oikeastaan koko häkin systeemit ovat pysyneet samana n. 3 vuotta, ne ovat toimineet niin hyvin ettei ole ollut syytä vaihtaa. Taso, vessalaatikko, matot, heinäkori, kaikki :D


Tässä näkyy tason päällyste paremmin. Se on kiinni nippusiteillä, niin kuin kaikki mitä olen itse rakennellut hah. Ne on vaan näppäriä. Tarkoitus olisi ostaa uutta muovimattoa tässä joskus kun aikaiseksi saan! Jotain jossa olisi kiva kuvio tms. Tai ehkä ihan lattian näköistä puunväristä hmm.

Tässä myös pari kuvaa häkin ulkopuolisista jutuista. Kuten näkyy, koko huone on kanien valtakuntaa. Ei se haittaa minua yhtään, on mukavaa kun on mahdollisuus tarjota kaneille paljon tilaa!



 Kanien kupit ja "ruoka-alusta", eli pahvilaatikon kansi. Pitää hyvin kanien heittelemät ruuat pois matolta, heinä jne. tarttuu siihen ikävästi. Vihreä kuppi on myös kirpparilöytö parin päivän takaa! Maksoi hurjat 2 euroa.

Kiitos postausideasta! Saa antaa lisää vinkkejä, mistä kirjoittaa. Toteutan niitä mielelläni! :') Ja aina yritän mahdollisimman pian, vaikkei se joka kerta onnistuisikaan. Motivoi paljon päivittämään blogia, kun tietää että ihmisiä kiinnostaa! ♥

Loppuun vielä mun osuuteni huoneesta, lisäsin jouluvalot tietokonenurkkani yläpuolelle:



4 kommenttia:

  1. Kyllä mua kiinnostaa kovastikkin :) Tosi muksa ja mielenkiintoinen postaus, hauska nähdä teidän häkkiä :)
    Vietätkö kanien kanssa millään lailla joulua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih ihana kuulla! <3 Ollaan aiempina vuosina siskoni kanssa ostettu kaneille joululahjat ainakin. Ja viety pupuset maistelemaan joulukuusta hahah. Ei sen kummemmin olla kanien kanssa joulua vietetty, mutta vähän kuitenkin :') Niin ja joulukalenterijuttuja ollaan aina yritetty keksiä pupuille myös! Aioin tilata Zooplussasta kaneille tarkoitetun joulukalenterin, mutta se jotenkin unohtui.. :/

      Poista
  2. Mahtava postaus, I Don't Like It, I Love It :D ihana häkki jälleen kerran :) Kiva postaus tahti, ja kivat matskut ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa ♥ kiitos hirvittävän paljon! positiivista palautetta on aina mahtavaa kuulla! :')

      Poista