tiistai 20. syyskuuta 2022

Kanilan uusia asukkaita

 

  

Meille hyvin harvoin tulee kanilisäystä, sillä haluan pitää kanimäärän todella kohtuullisena ja pienenä. Niin että pystyn jokaiselle tarjota isot tilat ja yksilöllistä huomiota :) Siitä onkin vuosia kun olen kania keltään ostanut, viimeisin tulokas ennen tätä oli oma kasvatti Kosmo joka jäi kanilan "maskotiksi" asustelemaan emonsa seuralaisena. Sitä ennen olikin pitkä tauko ettei kanimäärässä tapahtunut muutoksia, kun pidin muutenkin hiljaiseloa kasvatusrintamalla.

Huhtikuussa törmäsin sellaiseen kaniin jota en vain voinut ohittaa, ja meille muutti uusi pienirex. Ruskea otter neitonen joka sai nimekseen Sienna. Tätä nimeä olin miettinyt jo Kosmolle, jos se olisi ollut naaras. Mutta sehän olikin kuin tarkoitettu tälle neidolle, sillä sana merkitsee tiettyä ruskean sävyä.

Ruskea ja vielä otterina on ollut haave jo todella pitkään, ja se onkin sinisen ja egernin rinnalla ihan lempparivärejä.

Sienna on nyt tätä kirjoittaessa jo 7kk ikäinen kaunis tyttönen, ja piakkoin olisi tarkoitus astuttaa se oman linjan uroksella. Uros on sievä pieni musta ruskeankantaja nimeltään Hagrid, Mantan tyttären poikueesta, joka syntyi ystäväni luona. Hagrid asusteleekin meillä ennen muuttoaan omaan kotiinsa meren taakse.

Tarkoitus on saada ulos tietysti ruskeaa ja otter olisi iloinen yllätys. Viime poikueen kanit osoittautuivat todella isokokoisiksi, ja nyt on tarkoitus saada ulos pienempää, jospa ei vaan menisi alle standardin kun kumpikin ovat kovin pikkuruisia.

 

Keväällä perustettiin myös melko hetken mielijohteesta kauan haaveiltu ulkokanila, kun meille muutti pari isompaa risteytyskania. Kesällä aloitettiin myös toinen pitkään elätelty unelma, lihakanien kasvatus omiin tarpeisiin.

Ensimmäinen lihakanipoikue onkin nyt jo melkein 3kk ikäinen ja ensimmäiset teurastukset on edessä ensi kuussa. Jännittävää.

Kuvassa Dekla, ja sen poikanen Katla, joka jää meille kasvamaan tulevaisuuden emoksi 💗
Dekla on suurihopean, belgianjätin, rexin, uudenseelanninpunaisen ja ranskanlupan risteytys, painaa n. 4kg. Katlan isä on belgianjätti ja se painaa jo alle kolmikuisena 2kg. Saa nähdä miten iso siitä tulee.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti